Realizarea unui machiaj reusit in fiecare zi

Realizarea unui machiaj reusit in fiecare zi

Realizarea unui machiaj reusit in fiecare zi

Realizarea unui machiaj reusit in fiecare zi

Fiecare dintre noi isi doreste sa arate bine in fiecare zi, dar fara a pierde prea mult timp dimineata inainte de a pleca spre serviciu. Prin urmare, iata cateva modalitati de a arata impecabil in orice moment al zilei, oferindu-ti doar zece minute in fata oglinzii.

Pentru a pregati tenul pentru aplicarea fondului de ten, fara exceptii, primul pas este curatirea zilnica, atat dimineata cat si seara, indiferent daca am folosit fond de ten sau nu in ziua respectiva. Demachiantul trebuie ales in functie de tipul de ten (spuma de curatare pentru ten gras, cu pori dilatati; demachiant pentru ten normal – vezi Avon Solutions; ). Urmeaza tonifierea pielii, pentru care vom utiliza o lotiune tonica (fara alcool, pentru ten normal sau uscat, cu pudra de talc pentru tenul gras cu pori dilatati – vezi Avon Solutions) –  aplicata pentru a curata urmele de demachiant ramase atat pe fata cat si pe gat, decolteu.
Urmatorul pas este hidratarea pielii cu o crema adecvata tipului de ten si aplicata prin miscari circulare pe frunte si cu miscari ascendente pentru pometi si gat. De asemenea, in functie de tipul de ten, odata sau de 2 ori pe saptamana se recomanda folosirea unui scrub (exfoliant) pentru indepartarea celulelor moarte si aplicarea unei masti hidratante dupa. Pentru tenul uscat de recomanda folosirea exfoliantului maxim o data pe saptamana pentru a nu usca si mai tare tenul si folosirea mastii hidratante de 2 ori pe saptamana. Pentru tenul normal-mixt, exfoliantul si masca se pot utiliza de 2 ori pe saptamana, iar pentru tenul gras se recomanda folosirea unui exfoliant la 2 zile iar in loc de masca o lotiune tonica pentru inchiderea porilor.
Machiajul zilnic trebuie sa arate in primul rand foarte natural, se merge pe premiza „Mai putin inseamna mai mult”.
Pentru aplicarea fondului de ten se recomanda folosirea unui buretel umezit in prealabil cu apa (se gasesc in toate magazinele de cosmetica si parfumerie). Pentru tenul spre uscat, fondul de ten se poate combina cu crema hidratanta, avand grija se pui cantitati egale de fond de ten si crema inainte de a le amesteca.
Anticearcanul (batonul corector) se gaseste in varianta lichida (Corector Anew) sau solida *corector ColorTrend), poate fi aplicat fie cu degetul mijlociu prin tapotare pe cearcane incepand din zona mai inchisa si mergand spre exterior. De asemenea, el poate fi folosit pentru a ascunde orice imperfectiune de la nivelul pielii.
Pudra se aplica mai ales in jurul ochilor dupa aplicarea anticearcanului, pentru a fixa corectorul si daca este nevoie (in cazul tenului mixt spre gras) si pe restul fetei. Pentru tenul mixt spre gras, deja a aparut fondul de ten mineral sub forma de pudra, care absoarbe excesul de sebum si pastreaza un ten mat pe parcursul intregii zile.
Pentru fardul de pleoape, se pot alege nuante naturale sau contrastante  cu irisul (dupa preferinta), tocmai pentru a evidentia ochii, si aplicat intr-un strat cat mai uniform (vezi fardurile cu minerale AVON care nu contin colorant si nici aditivi)
Creionul de ochi poate fi aplicat pe toata lungimea ochiului sau pornind de la jumatatea ochiului pentru un look mai natural, urmarind linia genelor.
Mascara trebuie ales in functie de efectul pe care il dorim (volum, alungire, volum si alungire, arcuire). Se poate aplica intr-un sigur strat pentru un efect natural sau in doua straturi pentru un efect mai dramatic.
Fardul de obraz se aplica in functie de forma fetei, urmarind linia pometilor.
Rujul de buze trebuie ales intr-o nuanta naturala (vezi rujurile cu minerale AVON) care sa se armonizeze cu fardul de obraz si nu trebuie sa depaseasca linia naturala a buzelor. Preferential, inainte de aplicarea rujului de buze, se poate folosi si un creion contur de buze, asemanator nuantei rujului.
Rasfoieste brosura AVON si vei gasi tot ce ai nevoie pentru un machiaj reusit in fiecare zi!